luchthaven Deurne: geluidsoverlast Fokker 28 - jets

 

Advies Milieu Advies Raad:

"... Gelet op de onderkenning dat geluidsoverlast voor bewoners van de Gemeente Mortsel in de omgeving van de luchthaven Deurne vooral in de vroege en late uren een bron van ergernis en ontevredenheid betekent;

...

De firma Sabena … baat van op de luchthaven Deurne een regelmatige verbinding uit met de Londense luchthaven Heathrow.

Hiertoe wordt 1 van de 2 Fokker~8 jets van de dochtermaatschappij Delta Air Transport gebruikt.

Dit type toestel, hoewel bijzonder geschikt voor zeer korte startbanen zoals die van Deurne, is echter ook zeer luidruchtig en daarom minder geschikt voor een zo door bewoning omsloten luchthaven.

Het zijn van maandag tot vrijdag vooral de vluchten SN623 met vertrek om 07:25, de SN628 met aankomst om 20:45, de SN627 enkel op zondag met vertrek om 20:00 en de SN628 op zondag met aankomst om 22:35 die voor ergernis en slapeloosheid zorgen bij omwoners.

De Milieuraad adviseert de Gemeenteraad en het College van Burgemeester en Schepenen om al dan niet in samenspraak met de omliggende gemeenten een contact uit te bouwen met de maatschappij Sabena om via de aanbreng van de juiste motieven de geluidsoverlast van de jetvluchten op de luchthaven Deurne tijdens de zo belangrijke vroege en late uurtjes tot een leefbaar minimum te herleiden. ..."

[Adviezen]

laatste wijziging: 20/10/04