Advies lifestream gemeenteraad

Advies milieuraad van 4 april 2019:

Advies milieuraad:

De jeugdraad heeft een initiatief van de Groen-fractie tijdens de gemeenteraad van 26 februari 2019 opgemerkt. Tijdens deze gemeenteraad plaatste de fractie een camera in de raadzaal om zo de gemeenteraad live te kunnen uitzenden op hun Facebook-pagina.
De jeugdraad spreekt zich niet uit over eventuele achterliggende motieven van de Groen-fractie, maar ondersteunt het idee van een livestream op de gemeenteraad wel.

De jeugdraad heeft op 1 april 2019 het stadbestuur geadviseerd om systematisch zelf elke gemeenteraad van een livestream te voorzien. Op die manier kan het gebeuren in de gemeenteraad dichter bij de Mortselse burger gebracht worden. Een livestream is tevens interessanter om te volgen, dan achteraf de gemeenteraad te herbeluisteren op een audioband.

De milieuraad sluit zich aan bij dit advies.
De milieuraad ziet aan de livestream nog een bijkomend voordeel: maar al te vaak worden op de gemeenteraad documenten of foto’s getoond en besproken. Deze info gaat echter verloren als men enkel kan terugvallen op de audioband.

Gevolg stadsbestuur - collegebesluit 20/05/2019

Het CBS staat open voor streamen van de gemeente en OCMW raad. Als we dit als lokaal bestuur zelf doen moet je professioneel en kwaliteitsvol zijn wat een investeringskost omvat. Vandaag de dag gaan de raden door in een tijdelijke setting waardoor die investeringskost vandaag niet verantwoord is. Dit wordt wel voorzien in het nieuwe stadhuis.

Ter info - 17/09/2019: Het stadsbestuur heeft een afspraak gemaakt met de lokale internetzender Mortsel TV dat vanaf november 2019 de gemeenteraad live zal uitzenden.

[Adviezen]

laatste wijziging: 29/09/19