Politiereglement op het voorkomen, sorteren en verwijderen van huishoudelijk afval

Ontwerp - goedgekeurd door college van Burgemeester en Schepenen van 27 september 1999

(door milieuraad geadviseerde aanpassingen = vet; tekst in cursief = aanpassingen t.o.v. bestaande reglementen)

De gemeenteraad van Mortsel,

Gelet op art. 15 §2 van het decreet 2 juli 1981 betreffende de voorkoming en het beheer van afvalstoffen zoals gewijzigd bij het decreet van 20 april 1994;

Gelet op het besluit van de Vlaamse regering van 17 december 1977 tot vaststelling van het Vlaams reglement inzake afvalvoorkoming en -beheer VLAREA;

Gelet op de bepalingen over het voorkomen en de selectieve inzameling van huishoudelijk afval in het uitvoeringsplan huishoudelijke afvalstoffen 1997-2001

Gelet op het milieuconvenant 1997-1999, in dato 24 maart 1997 afgesloten tussen de Vlaamse Gemeenschap en de gemeente Mortsel;

Overwegende dat de hoeveelheid huishoudelijke afvalstoffen die dienen verbrand of gestort te worden tot een minimum moet worden beperkt, dat het voorkomen van afval en de selectieve inzameling van recycleerbare afvalfracties van het huishoudelijk afval daarom noodzakelijk is.

Gelet op het advies, uitgebracht door de gezamenlijke raadscommissie in zitting van ….

Gelet op het advies van de milieuraad d.d. ….

Gelet op artikel 119 van de nieuwe gemeentewet;

 

BESLUIT IN OPENBARE ZITTING;

Goedkeuring te hechten aan het hierna volgende gemeentelijk politiereglement op de selectieve huis-aan-huis ophaling van huishoudelijke afvalstoffen :

Art. 1 : Toepassingsgebied:

Dit reglement regelt de huis-aan-huis ophaling van huishoudelijke afvalstoffen en hun deelfracties.

Art. 2 : Definities:

1° Afvalstoffen:

Dit begrip wordt gedefinieerd zoals in art.2.1° van het decreet van 2 juli 1981 betreffende de voorkoming en het beheer van afvalstoffen zoals gewijzigd bij o.m. het decreet van 20 april 1994.

2° Huishoudelijke afvalstoffen:

De afvalstoffen zoals gedefinieerd in art. 3§2.1° van het decreet van 2 juli 1981 betreffende de voorkoming en het beheer van afvalstoffen, zoals gewijzigd bij o.m. het decreet van 20 april 1994 en zijn uitvoeringsbesluiten en de daarmee door de Vlaamse regering gelijkgestelde afvalstoffen.

Zij bestaan uit de deelfracties GFT+, PMD, papier en karton, glas, textiel, KGA, grof huisvuil en restafval.

3° GFT+: Groente, Fruit en Tuinafval en niet recycleerbaar papier

Het betreft hier het composteerbaar gedeelte van de huishoudelijke afvalstoffen dat bestaat uit groente-, fruit en tuinafval aangevuld met niet recycleerbaar papier- en kartonafval (zoals o.a. broodzakken, slagerspapier, huishoudpapier en servetten, taart- en pizzadozen en met voedingsresten bevuild papier en karton .…(de lijst bevat voorbeelden, daarom mag hij niet gelimiteerd zijn.) , vlees-, vis- en voedselresten, mest van kleine huisdieren en luiers.

4° PMD: Plastiek flessen en flacons, verpakkingen in Metaal en Drankkartons

Het betreft hier het huishoudelijk verpakkingsmateriaal dat bestaat uit:

flessen en flacons (in PET, HDPE en PVC); metalen verpakkingen (conserven, drankblikjes, …); drankkartons.

De milieuraad vraagt de omschrijving "HDPE" vervangen door "PE":

5° Papier en karton:

Het betreft hier kranten, tijdschriften, boeken, (reclame)drukwerk en verpakkingsmateriaal dat bestaat uit papier en karton.

De milieuraad vraagt bovenstaande positieve lijst te verwijderen daar de omschrijving "papier en karton" duidelijk genoeg is.

Men is echter wel van oordeel dat de toevoeging van een negatieve lijst wel zinvol is.

Huidige paragraaf vervangen door vb.:

  • "Alle papier- en kartonsoorten behalve niet-recycleerbare fracties zoals vervuild papier, foto's, behangpapier, thermisch en doordrukpapier"
  • 6° Grof huisvuil:

    Het betreft hier afvalstoffen van huishoudelijke oorsprong die door hun aard en omvang afzonderlijk dienen te worden ingezameld. (toevoegen: "en die niet herbruikbaar zijn")

    Het bestaat uit volgende fracties: steenpuin, groenafval, oude metalen, hout, wit- en bruingoed zoals gedefinieerd in art.3.5.1.1 van het VLAREA (Besl. Vl. Reg. 17/12/97), autobanden, herbruikbaar afval en resterend grof huisvuil.

    7° Restafval:

    Niet recycleerbare huishoudelijke afvalstoffen die niet tot één van de hiervoor vernoemde afvalfracties kunnen gerekend worden.

    GFT+, PMD, papier en karton, KGA, glas, textiel en grof huisvuil behoren niet tot het restafval.

    8° KGA, Klein gevaarlijk afval:

    Het betreft hier de afvalstoffen, zoals gedefinieerd in art. 5.5.2.2. van het Besl. Vl. Reg. Van 17/12/97 tot vaststelling van het VLAREA.

    9° Glas:

    Alle voorwerpen vervaardigt uit zuiver holglas of vlakglas.

    10° Textiel:

    Alle kledingstukken, huishoudtextiel, beddengoed, oude schoenen en lederwaren.

    De definitie "Ophaalpunt" dient aan de lijst toegevoegd te worden (zie advies Milieu Advies Raad van 2 oktober 1996 en gevolg gemeentebestuur van 10 juli 1997)

    Art. 3: Algemene bepalingen

    Afvalstoffen, afkomstig van bedrijven en handelaars, mogen enkel worden aangeboden voor zover er aan de voorwaarden van dit reglement voldaan wordt.

    Opmerking:

     

    De ophaling van huishoudelijke afvalstoffen en hun deelfracties in de gemeente Mortsel is een dienst die in opdracht van het gemeentebestuur wordt ingericht.

    Opmerking:

    De occasionele huis-aan-huis ophaling van bepaalde deelfracties van de huishoudelijke afvalstoffen (papier en karton, textiel, …) op initiatief van een private instantie is toegelaten na een voorafgaandelijke schriftelijke toelating van het college van burgemeester en schepenen.

    De in dat geval opgehaalde deelfractie dient naar een erkend recyclagebedrijf te worden afgevoerd.

    GFT+, PMD en restafval mogen enkel in de door de gemeenteraad vastgestelde recipiėnten worden aangeboden.

    Voor elk van deze deelfracties is een afzonderlijk recipiėnt voorzien waarvan de aard, de prijs en de wijze van verdeling door de gemeenteraad wordt vastgesteld.

    De recipiėnten moeten zorgvuldig worden gesloten en mogen geen scheuren of uitwendige vervuiling vertonen.

    Bepalingen toevoegen in de zin van:

    Afvalstoffen die niet in de daarvoor bestemde recipiėnten worden aangeboden, worden niet opgehaald.

    De huishoudelijke afvalstoffen of hun deelfracties mogen enkel op de dag van de ophaling, vanaf 6u00
    (de milieuraad vraagt deze passage te vervangen door "na zonsondergang op de dag voorafgaand aan de ophaling"
    Motivatie:

    ter hoogte van de woning, aan de rand van de openbare weg worden geplaatst zonder hierbij de veiligheid en de vrije doorgang van voetgangers, fietsers of gemotoriseerde voertuigen in het gedrang te brengen.

    (opmerking: vaak is de strook waar de straatbeplanting of -verlichting staat, de veiligste en minst hinderlijke plaats om het huisvuil aan te bieden
    Daarom dient deze mogelijkheid ook in het reglement voorzien te worden.

    Dit stemt bovendien overeen met de steeds getolereerde praktijksituatie)

    De afvalstoffen die, om wat voor reden dan ook, niet werden meegenomen, dienen door de aanbieder dezelfde dag voor 19u00 van de openbare weg te worden verwijderd (deze paragraaf kan weggelaten worden daar gelijkaardige passages elders in dit reglement reeds aanwezig zijn.)

    Bewoners van voor de ophaler moeilijk of niet bereikbare plaatsen (o.a. door wegenwerken), dienen de huishoudelijke afvalstoffen op de daartoe door het gemeentebestuur aangewezen plaats aan te bieden.

    Nog te voorzien bepalingen:

    De huishoudelijke afvalstoffen of hun deelfracties mogen geen stoffen of voorwerpen bevatten die een risico voor de veiligheid of de gezondheid van de ophalers kunnen veroorzaken. Het betreft hier in het bijzonder scherpe randen of punten en gevaarlijke of giftige afvalstoffen.

    Dit is een niet werkbare bepaling, afvalstoffen zijn meestal gevaarlijk (bv. bio-gevaar bij luiers en GFT+, gebroken "Pyrex"-glas, …)
    te herformuleren in de zin van " …huishoudelijke afvalstoffen moeten dusdanig verpakt worden dat ze geen risico voor de veiligheid of de gezondheid van de ophalers vormen".

    Het gewicht van de aangeboden recipiėnten mag de 25 kg niet overschrijden.

    Per woning, bedrijf, handelspand of openbaar gebouw en per ophaalbeurt mogen maximaal 4 recipiėnten met restafval worden aangeboden.

    Problemen:

    De inwoners die de huishoudelijke afvalstoffen of hun deelfracties buiten plaatsen voor de ophaling dienen de nodige maatregelen te treffen om de eventuele verspreiding van deze afvalstoffen naar de omgeving te voorkomen.

    Deze bepalingen zijn reeds vervat in Art 3, 3° ("zorgvuldig gesloten, geen scheuren, …) en Art. 7, 1° ("ontstaan van zwerfvuil vermijden") en kan dus geschrapt worden.

    De uitbaters van drankautomaten, snackbars, frituren, nachtwinkels, dagbladhandelaars en meer algemeen alle uitbaters van inrichtingen die voedingswaren of dranken verkopen bestemd om buiten hun inrichting te gebruiken, dienen zelf behoorlijk en goed bereikbare afvalrecipiėnten, duidelijk en zichtbaar in de onmiddellijke omgeving van hun verkoopspunt te plaatsen.
    De milieuraad vraagt volgende passages toe te voegen in de zin van:

    Zij dienen de recipiėnten zelf tijdig te ledigen en het recipiėnt, de standplaats en de onmiddellijke omgeving van hun verkoopspunt rein te houden. De recipiėnten mogen buiten de openingsuren van de inrichting terug binnen genomen worden.

    10°

    Indien op het grondgebied van de gemeente een evenement (kermis, markt, stoet, concert, braderij, …) plaatsvindt, dienen de organisatoren ervan in samenspraak met de gemeente, in te staan voor de voorkoming en de selectieve inzameling en verwijdering van de vrijgekomen afvalstoffen.

    (toe te voegen: de organisatoren dragen alle kosten verbonden aan de verwijdering van de vrijgekomen afvalstoffen - gelijke behandeling als marktafval)

    Art 4: Verbodsbepalingen

    Het is verboden om andere dan huishoudelijke afvalstoffen aan te bieden voor de ophaling.

    Afvalstoffen afkomstig van handelaars en KMO's worden aanvaard indien zij overeenkomstig de bepalingen van dit reglement worden aangeboden en voor wat betreft de samenstelling geheel vergelijkbaar zijn met huishoudelijk afval.

    Het is verboden om huishoudelijke afvalstoffen of hun deelfracties aan te bieden of op de openbare weg te plaatsen op andere dagen dan de door het gemeentebestuur voorziene ophaaldagen voor deze deelfractie.

    Het is verboden andere huishoudelijke afvalstoffen of hun deelfracties aan te bieden dan de deelfractie waarvoor de ophaalbeurt is voorzien; (bepaling te schrappen, zelfde als Art. 4 - 2°)

    Het is verboden om afvalstoffen afkomstig uit een andere gemeente of stad aan te bieden.

    Het is verboden om de aangeboden recipiėnten te openen, de aangeboden afvalstoffen te doorzoeken, mee te nemen of uit te storten. Deze verbodsbepaling geldt niet voor het gemeentebestuur of de door haar aangestelden met het oog op controle van samenstelling van de aangeboden afvalstoffen.

    Het is verboden om KGA, glas, textiel bij de huis-aan-huis ophaling van de huishoudelijke afvalstoffen of hun deelfracties aan te bieden.

    Opmerkingen:

    Deze afvalstoffen dienen naar de door het gemeentebestuur voorziene inzamelingspunten te worden gebracht.

    Onverminderd de toepassing van andere wettelijke bepalingen is het verboden om het even welke afvalstof achter te laten in strijd met de bepalingen van dit reglement.

    Wanneer afval wordt achtergelaten op een wijze of plaats in strijd met de bepalingen van dit reglement, is de gemeente, los van de toepassing van andere wetten of reglementen, gemachtigd ambtshalve en op kosten van de daders betrokken afvalstoffen op te ruimen of te laten opruimen.

    De milieuraad vraagt om ook in dit reglement expliciet een verbodsbepaling op te nemen die het privaat verbranden van afvalstoffen strafbaar stelt.

    Art. 5: Inzameling GFT+

    Het GFT+ moet in het daartoe door de gemeenteraad vastgestelde en goed afgesloten recipiėnt worden aangeboden. (punt kan vervallen - idem art. 3 - 2° )

    Het GFT+ wordt in heel de gemeente eenmaal per week huis-aan-huis opgehaald op de door het College van burgemeester en schepenen vastgestelde dagen.

    Art. 6: Inzameling PMD

    Het PMD moet in het daartoe door de gemeenteraad vastgestelde en goed afgesloten recipiėnt worden aangeboden. (punt kan vervallen - idem art. 3 - 2° )

    Het PMD wordt in heel de gemeente eenmaal per twee weken huis-aan-huis opgehaald op de door het College van burgemeester en schepenen vastgestelde dagen.

    Art. 7: Inzameling oud papier en karton

    Het oud papier en karton moet op één van de volgende wijzen worden aangeboden:

    Er mag per woning, bedrijf, handelspand of openbaar gebouw en per ophaalbeurt slechts 1m³ oud papier en karton worden aangeboden.

    Het oud papier en karton wordt in heel de gemeente eenmaal per maand huis-aan-huis opgehaald op de door het College van burgemeester en schepenen vastgestelde dagen.

    Art. 8: Inzameling restafval

    Het restafval moet in het daartoe door de gemeenteraad vastgestelde en goed afgesloten recipiėnt worden aangeboden. (punt kan vervallen - idem art. 3 - 2° )

    Het restafval wordt in heel de gemeente eenmaal per week huis-aan-huis opgehaald op de door het College van burgemeester en schepenen vastgestelde dagen.

    Art. 9: Inzameling niet herbruikbaar grof huisvuil

    Grof huisvuil wordt eenmaal per maand op afroep en tegen betaling opgehaald op de door het College van burgemeester en schepenen vastgestelde dagen. De kostprijs van de ophaling en verwerking van het grof huisvuil wordt door de gemeenteraad bepaald in een afzonderlijk retributiereglement, en wordt aan de aanvrager aangerekend.
    (alle verwijzing naar retributiereglement groeperen bij art. 3- Algemene bepalingen zal de leesbaarheid bevorderen)

    Er mag maximaal 3m³ grof huisvuil per ophaling worden aangeboden.

    Steenpuin en bouwafval moeten worden verpakt in zakken met een maximaal gewicht van 25 kg

    Gras en bladeren moeten ook in een zak worden verpakt.

    Takken en planken moeten samengebonden worden tot een pakket.

    De op te halen stukken mogen maximaal 2m lang zijn.

    Opmerking:

    Inwoners die van deze ophaling gebruik wensen te maken, moeten dit uiterlijk 3 werkdagen voor de ophaaldag aan de bevoegde diensten van het gemeentebestuur aanvragen met vermelding van naam, adres, samenstelling en hoeveelheid van de op te halen afvalstoffen. De wijze waarop deze aanvraag kan gebeuren, wordt vastgesteld door het college van burgemeester en schepenen.

    (het lijkt zinvol om als gemeentebestuur grotere alternatieve recipiėnten aan te bieden voor steenpuin en gras/bladeren zoals big bags:

    voordelen:

    (een scheiding van fractie "steenpuin" in gips, vezelcement, steenpuin en beton, … dient indien mogelijk aangemoedigd te worden bij de huis-aan-huisophaling om hergebruik mogelijk te maken)

    Tot 1/1/2001 zal het resterend grof huisvuil in heel de gemeente eenmaal per drie maanden huis-aan-huis gratis worden opgehaald op de door het College van burgemeester en schepenen vastgestelde dagen.

    Na 1/1/2001 zal resterend grof huisvuil op dezelfde wijze worden ingezameld als de andere fracties van het grof huisvuil.

    Art. 10: Herbruikbaar afval

    Voor de inzameling van herbruikbaar afval kunnen de inwoners van Mortsel een beroep doen op het overeenkomstig art. 3.5.2. van het VLAREA (Besl. Vl. Reg. 17/12/97) erkend kringloopcentrum waarvoor Mortsel binnen het in de erkenning gedefinieerde verzorgingsgebied is opgenomen. De ophaling gebeurt na telefonische afspraak met het erkend kringloopcentrum.

    Art 11: Recyclagepark

    11.1 Doel

    Het gemeentelijk recyclagepark, gelegen Sint-Benedictusstraat 63, is een inrichting die tot doel heeft de gescheiden inzameling van huishoudelijke afvalstoffen en Klein Gevaarlijk Afval (KGA) mogelijk te maken met het oog op de maximale recyclage van deze afvalstoffen.

    11.2 Toegang

    Het recyclagepark is enkel toegankelijk voor particuliere inwoners van de gemeente Mortsel. Op elk verzoek van het toezicht houdend personeel, dient de bezoeker het bewijs voor te leggen dat hij inwoner van de gemeente Mortsel is.

    De milieuraad vraagt het gemeentebestuur een gepersonaliseerd systeem van toegangscontrole te ontwikkelen naar voorbeeld van de stad Lier.

    Dit heeft volgende voordelen:

    11.3

    De openingsuren van het recyclagepark worden vastgesteld bij besluit van het college van burgemeester en schepenen, met dien verstande dat het recyclagepark minstens 1.000 uur per jaar toegankelijk dient te zijn, waarvan wekelijks minstens 6 uur op zaterdag.

    (De milieuraad vraagt dat het recyclagepark betreedbaar is tijdens gans de openingsperiode.

    Nu is het park reeds ontoegankelijk 10 minuten voor de geafficheerde sluitingstijd. Dit schept vaak verwarring bij de gebruiker.)

    Sluitingsdagen naar aanleiding van feestdagen en brugdagen worden jaarlijks door het college van burgemeester en schepenen bepaald en bekendgemaakt.

    Buiten de openingsuren is het recyclagepark niet toegankelijk voor personen vreemd aan de dienst. (passage is overbodig)

    11.4 Toezicht

    Tijdens de openingsuren van het recyclagepark zal daartoe aangesteld personeel belast worden met het toezicht op de aanvoer van de afvalstoffen en de aanvaarding van deze stoffen.

    De toezichters zijn gemachtigd om alle maatregelen te treffen of te laten treffen om een vlotte en veilige werking van het recyclagepark te verzekeren.

    11.5 Aanvaarding afval

    Op het recyclagepark worden volgende, limitatief opgesomde afvalstoffen aanvaard:

    Deze lijst kan bij besluit van het college van burgemeester en schepenen gewijzigd worden binnen de beperkingen en de voorwaarden, opgelegd in de op dat ogenblik geldende milieuvergunning.

    Bovenstaande lijst maakt integraal deel uit van het politiereglement en kan daarom niet gewijzigd worden door een beslissing van het college van burgemeester en schepenen (art. 119 van de gemeentewet, Titel II, hoofdstuk II). Het wijzigen van een politiereglement behoort toe aan de gemeenteraad.

    Om problemen te vermijden kan bovenstaande lijst geschrapt worden en vervangen worden door te verwijzen naar een College-besluit)

    Afvalstoffen afkomstig van of afgeleverd door niet-particulieren worden niet aanvaard.

    Het deponeren van gewoon huishoudelijk afval en GFT+ (met uitzondering van tuinafval (te vervangen in groenafval, "tuinafval" is niet gedefinieerd)) is verboden.

    (overbodig: limitatieve lijst met toegelaten afvalstoffen is elders beschikbaar)

    De toezichter zal afval, dat niet voorkomt in deze limitatieve lijst of dat wordt aangeboden in een te grote hoeveelheid, weigeren.

    11.6 Wijze van aanbieden van het afval

    De wijze waarop elke afvalfractie mag worden aangeboden wordt vastgesteld bij besluit van het college van burgemeester en schepenen.

    De toezichter zal het afval, dat niet op deze wijze wordt aangeboden, weigeren.

    De aangebrachte afvalstoffen mogen slechts na goedkeuring van de aanwezige toezichter in de daartoe voorbestemde en van duidelijke vermelding voorziene containers of stortvakken gedeponeerd worden.

    Het aangevoerde afval moet of zulkdanige wijze worden aangeboden, dat stank of rotting bij opslag vermeden worden. (bepaling is niet haalbaar bij groenafval!)

    Het achterlaten van afval op daartoe niet voorziene plaatsen op het containerspark is verboden.

    11.7 Retributie

    (alle verwijzing naar retributiereglement groeperen bij art. 3- Algemene bepalingen zal de leesbaarheid bevorderen)
    De retributie op de aanvoer van bepaalde afvalfracties wordt in afzonderlijke retributiereglementen geregeld.

    11.8 Algemene bepalingen

    Op het terrein van het recyclagepark geldt een totaal rookverbod.

    De motoren van de voertuigen, aanwezig op het recyclagepark, dienen stilgelegd te worden tijdens het lossen van afval.

    De snelheid van de voertuigen dient beperkt tot 15 km/uur. (de milieuraad is van oordeel dat de snelheidbeperking niet thuishoort in dit politiereglement)

    De bezoekers moeten het terrein steeds zo rein mogelijk houden en de instructies van de toezichter stipt opvolgen.

    11.9 KGA

    (is de plaats van dit artikel wel ideaal?, kan best als onafhankelijk punt behouden blijven)

    KGA mag enkel op het recyclagepark (tijdens de openingsuren) worden aangeboden.
    (maakt reeds deel uit van art. 11.5)

    Het KGA wordt, indien mogelijk in de milieubox, rechtstreeks aan de toezichthouder aangeboden.
    (staat reeds in art. 11.6, derde alinea)

    De milieubox is eigendom van het Vlaamse Gewest en is aan de woonplaats verbonden.

    Art 12: Glas

    Zuiver holglas mag enkel worden achtergelaten in de daartoe door het gemeentebestuur geplaatste glascontainers. Het holglas moet worden gescheiden in wit en gekleurd glas en in het daartoe bestemde deel van de glascontainer worden gedeponeerd.
    Er mag enkel glas in de containers gedeponeerd worden tussen 7 en 20 uur;
    Er mag geen afval rond de glascontainers worden achtergelaten.
    De glazen voorwerpen moeten ontdaan zijn van afsluitdoppen, deksels, kurken en alle andere materialen die niet uit glas bestaan, met uitzondering van papieren etiketten.

    Porselein, aardewerk, stenen kruiken, spiegels, vuurvast glas, lampen en kristal mogen niet in de glascontainer worden gedeponeerd.

    Vlak glas, spiegels, gewapend- en dubbel glas mogen enkel in de daartoe op het recyclagepark voorziene containers worden achtergelaten.
    Bepaling toevoegen: "andere glassoorten en vervuild glas dient verwijderd te worden met restafval/grof huisvuil"

    Art. 13 Stafmaatregelen

    Overtreders zullen gestraft worden overeenkomstig art. 56 van het decreet 2 juli 1981 betreffende de voorkoming en het beheer van afvalstoffen zoals gewijzigd bij het decreet van 20 april 1994.

    Art. 14 Toezichthoudende ambtenaren

    Onverminderd de bevoegdheden van de officieren van gerechtelijke politie en van de burgemeester houden de door de gemeenteraad aangewezen agenten van de gemeentelijke politie alsook de toezichthoudende ambtenaren zoals bedoeld in art. 54 van het decreet 2 juli 1981 betreffende de voorkoming en het beheer van afvalstoffen zoals gewijzigd bij het decreet van 20 april 1994, toezicht op de toepassing van dit reglement.

    Art. 15 Ontheffingsbepalingen

    Volgende reglementen en besluiten van de gemeenteraad worden met ingang van 1 januari 2000 opgeheven:

    Dit reglement is van toepassing vanaf 1 januari 2000.(of 5 dagen na uitplakking)

    Art. 16: Bekendmaking

    Dit reglement zal overeenkomst art. 112 van de nieuwe gemeentewet, worden bekendgemaakt door uitplakking van een bericht aan het gemeentehuis.

    Binnen de achtenveertig uur na het treffen van dit besluit, wordt een afschrift ervan ter kennisgeving overgemaakt aan de Bestendige Deputatie van de provincie Antwerpen. Tevens wordt een afschrift overgemaakt aan:

    [advies]

    laatste wijziging: 11/08/10